Anni Aapro

Kuvaan yksinkertaisesti vanhalla kameralla luonnossa ja luonnonvalossa. Luon kuviini mielenmaisemia ja tarinoita, tai toteutan mieleeni juolahtavia hauskoja tai kantaaottavia ideoita. Yhdistän digitaalista kuvankäsittelyä perinteiseen vedostusprosessiin syanotypiaan.

anni.aapro@gmail.com

Pirjo Autio

Vietän mielelläni aikaa luonnossa kamerani kanssa. Kuvaan luonnossa etupäässä maisemia ja luonnon yksityiskohtia. Värillä ja valolla haluan vaikuttaa valokuvan tunnelmaan ja niillä on keskeinen rooli ilmaisussani. Sommittelu ja kuvan idea ovat myös tärkeitä minulle. Tavoitteeni on ikuistaa luonnon ohikiitäviä hetkiä.

info@isokollektiivi.fi

Jaakko Hietala

Matkani valokuvaajaksi alkoi kuten monen muunkin: dokumentoimalla omaa elinympäristöäni ja harrastuksiani. Tein valokuvauksesta osittaisen ammatin toimimalla oman yritykseni kautta kahdeksan vuotta erilaisissa valaistusalan yritysten valo- ja videokuvausprojekteissa. Pääsääntöisesti toimin kuitenkin tuottajan ja käsikirjoittajan roolissa. Erityisesti mielenkiintoni kohdistuu ulkovalaistuskohteiden kuvaamiseen. Aiempi taustani valaistusalan parissa on osoittautunut hyödylliseksi ja antanut hieman erilaisen kuvan kokonaisuuksien ymmärtämiseen.

Taidekuvaaminen on myös lähellä sydäntäni ja olen innostunut eri tekniikoista kuten syanotypiasta. Taidekuvaamisessa olen enemmän tarinan kertoja ja kantaa ottava kuvaaja kuin abstrakteja kuvia tekevä ammattilainen.

Olen ollut mukana seuraavissa näyttelyissä:

Matka menneisyyteen 2021, Muistit 2021, Piece of Life 2019

Niina Järvenmäki

Niina Järvenmäki toimii sisällöntuottajana IT-alalla. Valokuvaus ja kuvataide toimivat vastapainona hektiselle leipätyölle. Järvenmäki on kiinnostunut symmetriasta, arkisten asioiden kauneudesta ja valokuvan graafisuudesta: erilaisin tekniikoin, kuvakulmin ja valaisun keinoin asiat pelkistyvät ajattomiksi pinnoiksi, muodoiksi ja tekstuureiksi.

info@isokollektiivi.fi

Katri Kallio

Pääpainoni valokuvauksessa on asenteellisesti vahvoissa ja mieleenpainuvissa valokuvissa. Kuvaan henkilökuvia, boudoir (huomenlahjakuvia) ja yrityksille kuvia heidän tarpeisiinsa.

Kuvaustilanteessa kommunikoin paljon ja ohjeistan kuvattavaa kuvauksissa. Näytän tarpeen tullen konkreettisesti, miten kuvattavana olevan henkilön kannattaa olla eri poseerauksissa ja asennoissa. Heittäydyn itse peliin täysillä mukaan, jotta kuvausten lopputulos on paras mahdollinen!

Työskentelen Tampereella ja minulta löytyy studio Tampereen keskustasta Itsenäisyydenkadulta. Kuvaan pääsääntöisesti studiollani, ja Tampereen sekä Pirkanmaan alueella miljöössä ja asiakkaan toivomissa tiloissa.
www.katrikalliophotography.com

Leena Kuukasjärvi

Olen Tampereella asuva kulttuurityöläinen, joka harrastaa vakavasti kuvataidetta ja valokuvausta. Valokuvaus on minulle visuaalista ilmaisua ja kokemusten dokumentointia. Viime aikoina olen kuvannut Mindaria - mielen aaria -sarjaa.

info@isokollektiivi.fi
www.leenakuukasjarvi.fi

Henna Palin

Henna Palin on valokuvaaja, jolla on vahvat juuret, perinteinen arvomaailma ja kunnioittava suhde luontoon. Hänen omat juurensa sijoittuvat Satakuntaan, Euraan. Nykyinen elinympäristö, maanläheinen mutta samalla moderni, sijaitsee Pirkanmaalla, Pirkkalan maaseudulla. Maaseutuasumista kunnioittavana ja kotimaisen ruoantuotannon puolestapuhujana, kuvaa hän mieluiten luontoa. Kuviin ikuistuu useimmiten kauniit yksityiskohdat, mutta myös auringonlaskut ja -nousut, sumuiset maisemat ja virtaava vesi. Kuvillaan hän pyrkii tuomaan näkyvyyttä myös arvokkaalle lähi- ja erämaaluonnollemme. Palin kuvaa lisäksi ihmisiä kotistudiollaan ja miljöössä ikuistaen merkittäviä tapahtumia heidän elämänpoluillaan. Kuvatuotteiden, kuten valokuvataulujen ja erilaisten korttisarjojen työstäminen on hänelle mieluisaa. Palin tekee kuvatuotteita myös tilaustyönä.

instagram.com/hennapalin
palin.henna@gmail.com

Jussi Ristilä

Jussi Ristilä on kuvannut kuusivuotiaasta. Nuorena Ristilää kiinnosti luontokuvaus, sittemmin Ristilä on kuvannut rockmusiikkia ja monenlaista käyttökuvaa ylioppilaskuvista hääkuviin.

www.jussiristila.fi
instagram.com/jristila/
info@jussiristila.fi

Piia Peri

Peri rakastaa varhaisia aamuja suolla. Hän yhdistää teoksissaan perinteistä suomalaista maisemaa omaan sisäiseen mielenmaailmaansa, tarkoituksenaan tuoda esiin, mitä hän on noina varhaisina aamuina sisäisesti kokenut. Suomalainen suoluonto on kaunis ja tätä kauneutta Peri haluaa teoksillaan korostaa.

Kuvaajana Peri on keskittynyt nimenomaan luontokuvaan ja ammentaa aiheensa luonnon valosta ja muodoista ja käyttää usein erilaisia luovia kuvaustekniikoita tuodakseen ilmi omaa näkemystään. Suoluonnon lisäksi myös vanhat metsät ja vesistöt ovat lähellä hänen sydäntään.

instagram.com/rawenphoto
rawen.kuvaa@gmail.com

Taina-Riitta Hautala

Kokemukset, paikat ja tunteet ovat inspiraation aiheita, joista Taina-Riitta Hautala kerää aiheita teoksiinsa. Hänen teoksensa ovat myös vahvasti paikkasidonnaisia. Hautala kuvaa valokuvia digikuvista neulanreikäkameralla otettuihin kuviin. Diginegatiiveista hän koostaa sarjoja syanotypialla tehtyihin teoksiinsa.

Hautala on kuvataiteilija, joka on laajentanut osaamistaan valokuvauksen puolelle. Hän haluaa löytää valokuvauksesta maalauksellisuutta ja tavan muokata kuvaa päällekkäisillä valotuksilla sekä märkäsyanotypian avulla. Päällimmäisenä kokemuksissa on elämän jatkuminen, kaikesta huolimatta.

tainariitta03@gmail.com

Riitta Santala-Köykkä

Erityisesti taidemaalarina tunnetun Riitta Santala-Köykän valokuvia on esitetty kansainvälisesti digitaalisissa ja painetuissa julkaisuissa. Näyttelyihin hän on valokuvillaan osallistunut Suomen ja Komin tasavaltojen lisäksi digitaalisesti Alankomaissa, Australiassa , Bulgariassa, Englannissa, Espanjassa, Itävallassa, Kanadassa , Kreikassa, Meksikossa, Portugalissa, Romaniassa, Ruotsissa, Saksassa, Skotlannissa, Sloveniassa, Unkarissa, Vietnamissa ja Yhdysvalloissa.

facebook.com/riittask
shop.pinseri.com
artportable.com/artist/riitta-santala-koykka/
rsk@pinseri.com


Paula Talviala

Olen käsityön ammattilainen ja laajentanut työskentelyäni kuvataiteen ja valokuvauksen suuntaan. Pohdin maailman menoa, entistä ja nykyistä, tekemällä jotakin. Selvitän ajatuksiani kuvittamalla ja konkretisoimalla niitä.
Valokuvissani tunnelma on tärkeä tekijä. Yhtä tärkeä on syy ja selitys sen takana.

info@isokollektiivi.fi
instagram.com/talviala_art

Ville Vainio

Kuvaan maalla, merellä ja ilmassa kaikkea vauvoista vesilintuihin. Valokuvaajana minua on työllistänyt yritys- ja tapahtumakuvaukset, lisäksi kierrän messuilla ja juhlissa photoboothin kanssa. Vapaa-aikana liikun kameran ja dronen kanssa sekä kaupungissa että luonnossa. Iltaisin minut ja kameran voi löytää vaikkapa G livelabin keikalta.

ville@ville.fi
www.ville.fi
www.flickr.com/photos/villefi
facebook.com/villepistefi